четвер, 23 жовтня 2014 р.

Музичний вечір "Світла доля України", присвячений великому українському пророку, художнику і поету Т.Г.Шевченку.

   Сьогодні нам як ніколи дуже потрібне полум'яне слово Шевченка. Необхідні його велике прагнення свободи, любов до свого народу, до своєї Батьківщини. Його особистість, потужна творчість є і досі криницею натхнення для сучасних митців. 
  Музичні твори на слова великого Кобзаря - прекрасне надбання в українській музичній культурі. Пісні на вірші Шевченка влилися в нашу повсякденну дійсність, як могутня ріка вливається в океан.
 
 

 
 



   Глибокий ліризм, високе громадянське спрямування, філософські роздуми, гуманізм - така яскрава палітра пісень геніального поета.
    На вечорі звучали пісні на вірші великого Тараса - вічні, як Дніпро великий, вічні, як Кобзар великий, вічні, як Україна велика, не здоланна ніким і ніколи. 

  Пісні на вірші Т.Г.Шевченка: "Плач Ярославни", "Повертає Ігор військо", "Зійшлись, побрались, поєднались" та "Плач Старий", під акомпонемент композитора, аранжувальника та гітариста рок-гурту "СонЦе" Вадима Пенюка,   виконала вокалістка Богута Наталія. Пісні виконані  у стилі фолк-рок.
  Дитячий вокальний ансамбль "МирРа" заспівав пісні "Реве та стогне Дніпр широкий" та "Голубка".

  До глибини душі зворушила пісня "Молитва дітей" на слова і музику керівника ансамблю Страшенко Тетяни. Це заклик до миру, щоб не було війни, щоб на вулицях нашої неньки України було спокійно, щоб діти  ходили до школи, посміхалися, щоб їм завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях людей.



  Любов до Батьківщини у спадок нам залишив великий Кобзар.  Ми -  українці з радістю несемо це полум'я любові у своїх серцях. Гарячою любов'ю до Батьківщини пройняті власні вірші Ольги Дживаго: "Люблю Україну" та "Сонце червоне на небосхилі..."

Немає коментарів:

Дописати коментар