вівторок, 14 січня 2014 р.


11.01.2014 р. в бібліотеці відбулось свято Нового року.


 Щедрик, щедрик, щедрівочка
До Вас наша мандрівочка.
Час прийшов пощедрувати,
З Новим роком Вас вітати!


   



    Такими щирими словами розпочалося святкування Нового року і Різдва Христового у клубі "Радість" при бібліотеці ім.М.П.Стельмаха.
  До бібліотеки завітали казкові гості, без яких не обходиться жодне Новорічне свято: Дід Мороз і Снігуронька, Ялинка, а також їх маленькі помічники: Новий 2014 рік, Сніжинки та Сніговичок.
  У своїх  костюмах казкові герої виглядали просто приголомшливо, як справжні актори. Вони звеселили всіх своїми щедрівками і піснями.  
  На гостину до клубу "Радість" прискакав господар 2014 року - Коник.  Він, як символ цього року, розповів про плани на майбутнє, і пообіцяв допомагати працьовитим, добрим і виносливим людям у здійсненні їх  мрій. 
  Лісова Мавка (Тиндик Лідія Панасівна) своєю появою додала святу чарівності і загадковості. Її  спів замилував своєю неповторністю.
   Не обійшлося і без  жартівливого східного гостя, який так полюбив Україну і її мову солов"їну, що вивчив і заспівав  українську народну  пісню, і побажав усім присутнім мати можливість побувати в інших заморських країнах.  

  Тюріна Тетяна Григорівна  цікаво розповіла про Різдво Христове. Як воно було. Як його святкуємо. Вона наголосила на тому, що найяскравіше і найцікавіше цей празник святкують на теренах української землі. 
  В цей день святковим магічним актом створюється образ достатку, щастя, миру і спокою у своєму домі. Вся християнська Україна величає Спасителя Світу "Христос рождається - славіте; Христос з небес - зустрічайте; Христос на землі - величайтеся; співай Господові вся земле, і весело заспівайте люди, Він бо прославився".
   
  Символом різдва Христового є Ангели, які сповістили радісну вість про народження  Сина Божого. 
  Художниця Олена Давидівна Єрмак провела майстер-клас по вирізанню  Ангелочків з паперу, чим зацікавила гостей свята. 

  Новорічне свято було з танцями і піснями.
  Олена Євгенівна Корольова та Білоус Галина Петрівна підготували надзвичайно чудовий, веселий концерт, який сміливо можна назвати справжньою фейєрією таланту і співу.  

  Вони виконали старовинні щедрівки і колядки, які підспівував весь зал. 
  А яке ж свято без новорічної сценки? Учасники клубу "Радість"  Цизіна Валентина Григорівна  та Коніфольський Віталій Антонович виконали  комедійну  сценку "Новорічна пригода на Теремках",  яку написала керівник клубу Сапежко Ірина Юріївна. Гра акторів отримала шквал овацій і аплодисментів.  
 
   Була невимушена, дружня і  затишна атмосфера. Сміх, веселощі, жарти панували весь час. А більше за всіх раділи  діти - учасники свята з багатодітної сім"ї Пришляків: трирічні Аринка і Михайлик, п"ятирічна Ксюша і семирічний Іванко.










  

Немає коментарів:

Дописати коментар