вівторок, 4 червня 2013 р.

  1 червня - Міжнародний день захисту дітей. Це особливий день для нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини як однієї з головних засад формування гармонійної особистості. Забезпечення та дотримання прав дитини - пріоритетний напрям політики нашої держави. Діти гідні того, щоб отримати все найкраще з того, що має дати світ. У дітей є права, і держава їх гарантує. 
  
    Запрошуються всі на виставку "Підростаюче покоління потребує захисту". Ця виставка сприяє вихованню патріотичних почуттів до рідної країни, прагненню внести свій вклад у розвиток України як держави демократичної та правової. На виставці представлені міжнародні документи з прав дитини: "Декларація прав дитини", "Всесвітня Декларація про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей", "Конвенція ООН про права дитини". 
      Кожна людина живе в тій чи іншій державі і має звязки з суспільством, в якому вона живе. Наша держава  Україна  не лише проголошує права і свободи дитини, а і бере на себе зобовязання їх реалізації. Вона законодавчо гарантує забезпечення, дотримання і захист цих прав. Конституція України закріплює принцип гарантованості прав дитини. Ознайомитись із низкою основоположних принципів України у сфері прав дитини ви можете за такими документами: закон України:"Про загальнодержавну програму "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016р.", "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи "Про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства", указ Президента України Януковича В.Ф. "Про питання щодо забезпечення реалізації прав дитини в Україні" та доручення "Щодо поліпшення захисту прав та законних інтересів дітей".

Немає коментарів:

Дописати коментар